Van te voren neem ik altijd even contact op. Dat kan telefonisch, via WhatsApp of via Messenger. Langs komen in de (thuis)studio in Dordrecht is ook altijd mogelijk.  Als er bijzonderheden zijn waarmee ik als fotograaf rekening moet houden, dan kan dat aangegeven worden. Het liefst fotografeer ik jonge kinderen zonder make-up om het zo naturel mogelijk te houden, maar een beetje lipgloss en/ of  mascara is geen enkel probleem.  Make-up  bij tieners is geen enkel probleem.

Ik fotografeer in het RAW formaat.  Om de foto’s zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen, is het nodig  deze foto’s één voor één te bewerken.  Daarbij pas ik zaken aan zoals belichting, contrast, kleurtemperatuur en zal ik eventuele pukkeltjes wegwerken. Onbewerkte foto’s worden door mij niet verstrekt.

Bij voorkeur maak ik een afspraak op een zaterdag of een zondag . In de avonduren is het ook mogelijk voor een fotoshoot in de studio.

Tijdens de fotoshoot geef ik aanwijzingen om een mooi resultaat te bereiken. Ik doe dat in alle rust. Daarom plan ik ook maar 1 sessie per dag. Als  je zelf (of je zoon / dochter) zelf ideeën heeft, sta ik daar uiteraard voor open. 

Een shoot duurt ongeveer een uur.  Inmiddels heb ik de ervaring dat na 1 uur de vermoeidheid toeslaat bij de meeste modellen. De concentratie is dan weg en dat is dan  te zien op de foto’s.  Als het model het volhoudt, gaan we uiteraard gewoon door met het nemen van foto’s.